Een fijne inspirerende thuis werkplek

Werken vanuit huis komt steeds vaker voor. Het geeft een hoop vrijheid en werken aan de eettafel is super gezellig maar haalt je soms ook snel uit je concentratie. Daarom is het fijn om een goede werkplek inrichting te hebben. Studio Woonforum geeft je tips om jouw werkplek zo fijn mogelijk in te richten.

Een eigen kantoor ruimte in huis kan erg prettig zijn. Zo is deze ruimte meer afgesloten van de rest en kan je helemaal inrichten zoals jezelf wilt. En als je klaar bent met werken trek je gewoon de deur achter je dicht. Maar je kunt natuurlijk overal in huis een werkplek creëren. Wil je meer een open werkplek dan kan je heel goed een werkplek maken in de woonkamer.  Je moet wel iets meer opruimen, maar het is wel gezelliger dan een afgesloten ruimte. Zorg dat een werkplek in de woonkamer sfeervol is aangekleed, zodat het onderdeel uitmaakt van de leefruimte. Kies materialen en kleuren die passen bij de rest van het interieur in de woonkamer want hierdoor creëer je een eenheid.

02-bloglovin03-cote maison

Het grote voordeel van een thuis werkplek is dat het er niet uit hoeft te zien als een saaie, zakelijke werkplek. Als je thuis werkt kun je je werkplek helemaal inrichting zoals jij dat mooi vindt. Je hoeft immers geen rekening te houden met collega’s of een bepaalde kantoorstijl. Maak er een persoonlijke werkplek van met kunst en leuke items die jouw aanspreken. Hang bijvoorbeeld leuke foto’s en inspirerende teksten aan de wand.

Home Story

06-Pinterest2

Als je veel thuis werkt zorg dan voor een comfortabele bureaustoel en een bureau op de juiste hoogte waaraan je goed kunt werken. Je kunt allerlei soorten tafels gebruiken als bureau. Bijvoorbeeld een hele smalle tafel die weinig ruimte inneemt of juist een grote tafel waar ook ruimte is om veel op te bergen door bijvoorbeeld een vitrine, een rek of een vakkenkastje te plaatsen op het bureau. Goed werklicht en weggewerkte snoeren en kabels maken de werkhoek helemaal af.

07-Vtwonen108-Katrin Bååth

Hou je van een rustig omgeving? Kies dan voor een rustige basis. Lichte kleuren hebben een positieve invloed op je werk. Het heeft een motiverend effect. Door te kiezen voor naturel tinten kun je een mooie mix maken van verschillende stijlen, want de kleuren, in dit geval de naturel tinten zijn de verbindende factor. Combineer dus gerust een oude kast met een landelijke tafel en een designstoel. Door persoonlijke items toe te voegen wordt het echt jouw eigen fijne werkplek.

09-vtwonen

Bron: 1.Grapic Exchange 2.Bloglovin 3.Cote Maison 4.cameralink.se 5.Pinterest 6.Vtwonen 7.Katrin Bååth 8.Vtwonen

Specialisten: .

Geef een reactie