Interieur trend: Planten in huis

Groen brengt het interieur tot leven. Of je nu kiest voor een grote plant of verschillende kleine planten, groen brengt sfeer in je huis.

Vetplanten en cactussen zijn de nieuwe trend op decoratiegebied. Deze planten waren in de jaren ’60 en ’70 al enorm populair en ze passen daarom in de retro trend van nu.

Door de grillige vorm zijn ze ook mooi te combineren met strakke vormgeving. Daarnaast passen de groen- grijs-tinten van de cactus en vetplanten perfect in elke interieur stijl.

Vetplanten en cactussen hebben weinig verzorging nodig. Door water op te slaan in hun wortels of blad kunnen ze prima tegen droogte. Eén keer in de twee weken een beetje water geven is voldoende,
maar ze hebben wel veel licht nodig.

Je kun de plant onder een stolp plaatsen voor een mooi stilleven. Plaats de stolp op kleine viltjes, waardoor er nog wel zuurstof in kan komen, of haal s’nachts de stolp van de plant.

cactus_sous_cloche

Groepjes maken met verschillende hoogtes en blad geeft ook een stoer effect. Gebruik dezelfde tint potten voor een minimalistisch effect of verschillende potten met dezelfde plant voor voldoende rust.

7.

une_plante_dansune-tasse

Met grote potten versterk je het stoere effect van de plant en daarnaast krijgt het door meer hoogte en volume, meer aandacht in je interieur.

plantruwepottentumblr

Door de planten op een tafel of in een stander te plaatsen kun je ze ook meer hoogte en volume
geven, waardoor je meer spanning in je interieur creëert. Let op met het maken van groepjes: oneven aantallen werken sterker, dan even aantallen. Dus liever drie of vijf dan twee of vier.

Groen_in_huis_7

Botanische prints passen goed bij planten in het huis. Het versterkt het effect van groen in je interieur. Verzamel kaarten, posters en afbeeldingen en maak een collage aan de muur.

11-VT-Wonen

Botanical calendar RK DESIGN PRESS2

Een plant hoeft niet alleen maar in een pot te staan, tegenwoordig zijn de ’ hangende planten’ geïnspireerd op de jaren ’60 en ’70 een musthave in het interieur. Er zijn allerlei vazen en potten op de markt, waarmee je dit kunt creëren. Zelfs de macramé plantenhanger mag weer!

30eef231f5ca926501b9a9d6bf972b33

plant3

Kortom of je nu kiest voor een aantal kleine varianten, een hangend of groot exemplaar naast de bank of in een hoek van de kamer, de cactus of vetplant is een mooie eyecatcher in je huis.

YAYA-amstelveen34

Specialisten: .

Geef een reactie