Interieurtip: Roomdivider

Met een roomdivider verdeel je een ruimte in kleinere gedeeltes. Daar kun je een andere functie of sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van werken en wonen, maar ook slapen en opbergen of een kinderhoek met eten.

Er zijn een aantal tips, die je zou kunnen toepassen, als je een roomdivider wilt gaan plaatsen:

In grote ruimtes kun je grote, hoge elementen toepassen voor meer intimiteit. Denk aan een kast, een vrijstaande wand, maar ook een gordijn.

patric-johansson-130-456x560

In kleinere ruimtes kun je beter met lage elementen werken,of iets met een open structuur, zodat het ruimtelijk blijft. Bijvoorbeeld een lage open kast achter een vrijstaande bank, een grote plant of een mooi dressoir.

Een-lage-kast_img600

Stoere_kozijnen_voor_een_industriele_look_4

Altijd al een inloopkast willen hebben?
In een grote slaapkamer kunt kun je door een kast met gesloten achterwand te plaatsen heel makkelijk een inloopkast creëren.

roomdivider-slaapkamer

Een open haard als roomdivider is een enorme sfeerbrenger, vooral als je een doorkijkhaard kunt plaatsen, zodat je van alle kanten van het vuur kunt genieten. Mocht je geen hout of gashaard kunnen plaatsen, dan zijn gel- haarden of elektrische water-haarden ook een optie.

5274d5796e239481ef32dcbecb491caf

Het plaatsen van een half hoge wand of kast werkt heel ruimtelijk en is later altijd weer te verplaatsen als je toch een andere indeling wil.

witte-roomdivider

Er zijn enorm veel roomdividers verkrijgbaar. Kies welk design het beste bij jouw woonstijl past en maak het bijzonder door te combineren met verschillende woonaccessoires.

7c5a9e747a98b2a050379cb4b68f3123

Oftewel een roomdivider is een mooie niet permanente oplossing om meer intimiteit en sfeer in je kamer te creëren.

Specialisten: .

Geef een reactie