Lichtplan voor je (nieuwbouw)woning

lichtplan voor je woning

Goede verlichting is super belangrijk om fijn te wonen. Het bepaalt je energieniveau en slaapritme. Wil jij de verlichting in je huis aanpakken dan kan Studio Woonforum je adviseren. Én ben jij bezig met de aankoop van een nieuwbouwwoning? Dan heb je veel voordelen qua verlichting. Wij helpen je aan goed lichtplan.

Om de verlichting te bepalen is het alvast handig om te weten wat de indeling van je woning wordt en hoe de de meubelen worden geplaatst. Als je optijd nadenkt over je inrichting en verlichting, voorkom je zichtbare stopcontacten of lelijke bedrading in huis en kun je het licht afstemmen op je behoeften. Op de ene plek wil je bijvoorbeeld functioneel licht en op andere juist sfeerlicht. Wil je beide, dan vormt dimlicht een uitkomst.  Ook kun je verlichting gebruiken om iets uit te lichten, een donker hoekje bijvoorbeeld of een beeld of mooi schilderij. Via schetsen en 3D-tekeningen kan studio Woonforum dat allemaal inzichtelijk voor je maken.

Interieurschets met lichtplan

 

lichtplan interieuradvies vesta

lichtplan vesta interieuradvies

Interieuradviseur Bert Postma over verlichting:

Bert_Postma_profielfoto

“Als het gaat om verlichting stellen mensen
vaker hogere eisen.
Bij nieuwbouwwoningen is integreren meer
dan eens het sleutelwoord.”

‘Bij een nieuwbouwwoning is het belangrijk dat je al tijdens het ontwerpproces weet waar voedingspunten voor verlichting moeten komen. Vaak worden deze op een standaard plek aangebracht, maar als je het anders wil, is het van belang om hier al vroegtijdig over na te denken. Heb je een keukenkast met een diepte van zestig centimeter tegen de wand staan? Breng het lichtpunt dan op negentig centimeter van de wand aan in het plafond. Daardoor schijnt het licht van een spotje precies in het keukenkastje als je de deuren opent.

Wil je schilderijen aan de muur uitlichten? Bedenk dan waar je dat wilt doen, dan kun je in een plafond al lichtpunten bepalen voor diffuus warm licht.’

lichtplan interieuradvies vesta groningen

inbouwspot

Wil meer weten over de mogelijkheden voor jouw (nieuwbouw)woning, hulp bij een lichtplan of interieuradvies? Vul het interieuradviesformulier in en wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

[share]

Specialisten: .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *